Părinții se pregătesc de PROTESTE. Nu sunt de acord cu ultima decizie a Guvernului PAS

Pe 1 septembrie, mai mulţi părinţi vor să protesteze în faţa Guvernului. Reprezentanţii Asociației „Părinți Solidari” se arată nemulţumiţi că, în unele instituţii de învăţământ, elevii ar urma să înveţe o zi online, iar alta la şcoală sau ar putea avea un program de studii redus, pe schimburi. Şi asta deoarece nu toate instituţiile pot respecta cerinţa autorităţilor de a păstra distanţa de cel puţin 1 metru între elevi în timpul orelor, transmite evenimentul.md cu referire la publika.md. 

”Dacă vorbim de copiii claselor primare, unul dintre părinţi este în imposibilitate de a munci, fiindcă copilul se află trei ore doar la şcoală, sau o zi acasă, o zi la şcoală, şi pentru a-l lăsa în siguranţă nu poţi să pleci la lucru pentru toată ziua. Momentul numărul doi, este calitatea studiilor. Continuarea acestei practici va amplifica această problemă.”, Ala Revenco, co-fondatorul Asociației „Părinți Solidari”.

Ofiţerul de presă al Ministerului Educaţiei, Cristina Gonţa, nu a fost găsit la telefon pentru a ne spune dacă sunt instituţii de învăţământ unde elevii vor trebui să înveţe şi online.

Potrivit ultimei decizii a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, din 1 septembrie, lecţiile se vor desfăşura în clase, dar cu respectarea unei instrucţiuni speciale de organizare a procesului de învăţământ.

Autorităţile recomandă reducerea numărului orelor în cadrul instituţiilor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.