Parcările din capitală discutate la ordinea de zi de primarul general Ion Ceban

Primarul general Ion Ceban a avut astăzi o nouă ședință cu toți responsabilii, în care s-a discutat pe larg despre parcările din capitală.

„Cum am declarat anterior, voi lua sub propria aripă acest proiect, pentru că prea mult stagnează, iar locuitorii capitalei solită tot mai mult implementarea lui. În prezent elaborăm o analiză amplă pentru crearea parcărilor. Se lucrează pe intern, chiar dacă nu ne grăbim să facem public anumite informații. Cu toate impedimentele, sper că în scurt timp să venim cu o viziune asupra acestei probleme cronice a capitalei”, a punctat Ceban.

Primarul afirmă că acum se lucrează la clasificarea tipurilor de parcări, posibilitatea realizării studiului de fezabilitate, dar și instrumentarul după care va funcționa un model sau altul de parcare.

„Este complicat în contextul în care, în capitală este un număr mare de mașini circa 400 de mii în loc de 100, care este capacitatea orașului. Îmi doresc mult să reușim, cu toate că municipalitatea nu dispune de terenuri care ar putea să le redirecționeze pentru aceste parcări, cel mai complicat este pentru sectorul centru. Toate pământurile au fost privatizate și ciopârțite”, a conchis acesta.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.