Până la 30 septembrie se prelungește termenul de aplicare a mecanismului de subvenționare a întreprinderilor care au instituit șomaj tehnic

Guvernul a aprobat astăzi prelungirea, până la 30 septembrie, a termenului de aplicare a mecanismului de subvenționare a întreprinderilor şi organizaţiilor necomerciale, care au instituit şomaj tehnic şi/sau staţionare conform prevederilor Codul muncii. Proiectul a fost elaborat de către Ministerul Finanțelor.

„Se prelungește, până la 30 septembrie 2020 inclusiv, termenul de aplicare a mecanismului de subvenționare, prevăzut în art. II din Legea nr. 69/2020 cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și modificarea unor acte normative”, indică hotărârea Executivului.

Proiectul de decizie nu implică alocarea resurselor financiare suplimentare, iar implementarea acestuia se încadrează în cuantumul resurselor prevăzute în bugetul de stat, în acest sens.

Mecanismul de subvenționare, prevăzut de art. II din Legea nr.69/2020 cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică şi modificarea unor acte normative, a fost stabilit pe perioada 16 mai – 30 iunie 2020, iar Guvernul a fost abilitat cu dreptul de a prelungi termenul de aplicare a acestui mecanism.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.