Pacienţii COVID-19 din Singapore, nevaccinaţi, îşi vor plăti singuri spitalizarea

Bolnavii Covid-19 care sunt nevaccinaţi vor trebui să îşi plătească singuri tratamentul primit în spital, începând din decembrie, au decis luni autorităţile din Singapore, informează digi24.

Ministrul Sănătăţii din Singapore a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că pacienţii internaţi cu Covid care sunt eligibili pentru a primi vaccinul gratuit, dar aleg să nu se imunizeze, îşi vor plăti singuri taxele de spitalizare.

Potrivit acestuia, măsura va intra în vigoare începând cu data de 8 decembrie.

Oficialul a precizat, însă, că facturarea acestor pacienţi se va face în funcţie de modelul actual de subvenţionare, astfel încât costurile să nu fie prea ridicate.

„Spitalele chiar preferă să nu îi factureze deloc pe aceşti pacienţi, însă trebuie să trimitem acest semnal important pentru a îndemna toate persoanele eligibile să se vaccineze”, a adăugat Ong Ye Kung.

În ceea ce îi priveşte pe cei care sunt doar parţial vaccinaţi, ministrul a anunţat că aceştia vor avea timp până pe 31 decembrie să finalizeze schema de imunizare. În caz contrar, şi ei vor trebui să plătească costurile spitalizării.

De asemenea, sunt scutiţi de la a achita aceste taxe copiii cu vârste sub 12 ani, dar şi persoanele care, din motive medicale, nu sunt eligibile pentru vaccinarea împotriva Covid-19.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.