Opere de artă din industria modei, vândute la licitaţie cu peste 8 milioane de dolari

Mai multe opere de artă care provin din colecţia magnatului japonez din industria modei Yusaku Maezawa au fost vândute cu peste 8 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Sotheby’s, joi seară, la New York, transmite stiridinmoldova.md.

Suma obţinută reprezintă o infuzie de capital pentru celebrul antreprenor nipon, care a declarat recent că nu mai are bani.

Yusaku Maezawa, fondatorul şi CEO-ul retailerului online de articole vestimentare Zozo, a vândut o pictură de Andy Warhol – „Flowers” – cu 5,6 milioane de dolari, o sumă care a depăşit cu mult estimările iniţiale ale specialiştilor (1,5 milioane – 2 milioane de dolari).

O altă pictură din colecţia sa, intitulată „Bones In Motion” şi realizată de Ed Ruscha, a fost achiziţionată cu 2,4 milioane de dolari, în contextul în care lucrarea avea un preţ estimativ cuprins între 2 milioane şi 3 milioane de dolari.

La începutul acestei luni, Yusaku Maezawa a declarat într-un mesaj pe Twitter că a decis să îşi vândă la licitaţie o parte dintre operele de artă deoarece a rămas fără bani din cauza cheltuielilor sale foarte mari.

Antreprenorul nipon a devenit renumit pe plan internaţional graţie unui stil de viaţă opulent şi intens mediatizat. El a plătit 110 milioane de dolari pentru o pictură semnată de Jean-Michel Basquiat şi a semnat un contract în virtutea căruia va deveni primul pasager privat care va călători în jurul Lunii la bordul unui vehicul spaţial construit de SpaceX, compania magnatului Elon Musk.

Averea omului de afaceri japonez a început să scadă după ce acţiunile companiei Zozo s-au devalorizat cu 60% în raport cu preţul lor maxim de tranzacţionare la bursă, atins în iulie 2018, după o serie de decizii de business considerate neinspirate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.