OMS solicită intensificarea vaccinării contra Ebola în Republica Democrată Congo

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a solicitat, marţi, intensificarea semnificativă a vaccinării contra Ebola în Republica Democrată Congo, unde peste o mie de persoane au murit în nouă luni din cauza acestei epidemii, transmite stiridinmoldova.md.

Peste 111.000 de persoane au fost vaccinate până în prezent. Acestea sunt persoane care au intrat în contact cu un pacient sau cu apropiaţi ai acestuia.

Vaccinurile nu au fost însă suficiente pentru stoparea dezvoltării virusului Ebola în anumite regiuni ale ţării, deja afectate din cauza lipsei de securitate.

„Numărul noilor cazuri (de Ebola) continuă să crească, în parte din cauza incidentelor violente repetate care afectează capacitatea echipelor de a identifica şi de a stabili centre de vaccinare pentru toate persoanele cu risc de a contracta Ebola”, a indicat OMS într-un comunicat.

În concluzie, grupul de experţi al OMS a recomandat „extinderea populaţiei eligibile pentru vaccinare”.

Experţii recomandă vaccinarea tuturor persoanelor care au intrat în contact cu pacienţi, a celor din preajma acestora şi a locuitorilor din aşezările în care au fost raportate cazuri în ultimele 21 de zile.

Actuala epidemie de Ebola este a zecea înregistrată pe sol congolez din anul 1976. Totodată, ea ocupă locul al doilea în topul celor mai grave epidemii de Ebola după episodul care a afectat Africa de Vest în 2014 (cu peste 11.000 de decese în Guineea, Sierra Leone şi în Liberia).

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.