Olesea Stamate va fi verificată de ANI

Deputatul PSRM, Marina Radvan, a depus un demers la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) prin care solicită să fie examinate omisiunile din declarația de avere depusă de consilierul prezidențial, Olesea Stamate.

Potrivit autorului sesizării, în declarațiile de avere și interese personale prezentate de Olesea Stamate în ultimii ani sunt mai multe neconcordanțe ce trebuie să devină obiect de investigație pentru ANI.
Astfel, în declarația de avere pentru 2019, prezentată în calitate de ministru al Justiției, Olesea Stamate a indicat că deține în proprietate un autoturism marca Porsche Macan. Ulterior, declarația depusă la eliberarea din funcția de ministru al Justiției, întocmită la data de 22 decembrie 2019, conține date referitoare la venitul obținut urmare a vânzării unui automobil marca Mazda 3, anul producerii 2005. Acest automobil nu figura la categoria bunuri mobile în declarația depusă mai devreme, în calitate de ministru al Justiției.
Stamate n-a indicat, în declarația depusă în calitate de consilier prezidențial, faptul că este vicepreședinte al PAS, ceea ce reprezintă indicarea unor date incomplete, așa cum cere legea.
În declarațiile întocmite în perioada anilor 2019-2020, a fost indicat venitul obținut de soțul acesteia în calitate de director în cadrul „Ericsson Telecommunications” S.R.L. Această informație lipsește la capitolul „Interese Personale” din declarațiile de venit și interese, fapt care poate semnala asupra indicării eronate a datelor conținute.
Radvan atrage atenția și asupra sumelor aflate în contul de depozit bancar al familiei Stamate, care au suferit o majorare semnificativă pe parcursul unui an.
”Comparând declarațiile depuse de Stamate pentru anul 2019 și 2020, a fost depistat faptul că sumele aflate în contul de depozit bancar al familiei Stamate au fost sporite cu mai mult decât dublu, ajungând la o sumă colosală pentru realitățile social-economice din Republica Moldova – 180 000 euro”, constată deputatul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.