Ofiţerii SPIA şi PA efectuează percheziţii la un fost viceministru al Economiei şi ex-director „Moldtelecom”

UPDATE. Procuratura Anticorupţie anunţă că, astăzi 26 noiembrie, procurorii anticorupţie în comun cu angajaţii SPIA a MAI, efectuează concomitent 7 percheziţii la un ex-director al SA „Moldtelecom”, care este vizat într-o cauză penală de îmbogăţire ilicită. Până la moment au fost reţinute 2 persoane care au calitatea de complici la săvârşirea infracţiunii. După terminarea acţiunilor de urmărire penală vom reveni cu detalii suplimentare.

Ofiţerii Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie al MAI, în comun cu procurorii anticorupţie, au descins în această dimineaţă cu percheziţii acasă la un fost viceministru al Economiei, dar şi fost director al „Moldtelecom”, scrie deschide.md.

Potrivit surselor Deschide.MD ar fi vorba despre Vitalie Iurcu. Dânsul este cercetat penal pentru îmbogăţire ilicită. Vitalie Iurcu a deţinut funcţia de viceministru Economiei şi secretar de stat al Ministerului Economiei în perioada 2015-2019. Anterior, timp de şase ani, acesta a deţinut funcţia de director general al SA „Moldtelecom”. La fel, Iurcu a activat în funcţii de conducere în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică.

Iurcu a fost considerat ca fiind unul dintre cei mai bogaţi funcţionari din cadrul Guvernului Filip. Potrivit Mold-Street, doar în 2018 a încasat din salarii şi indemnizaţii circa 1,5 milioane de lei, iar familia sa din vânzarea de locuinţe a obţinut venituri de circa 10 milioane lei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.