O nouă minciună! Colegul de celulă a lui Platon neagă informaţia apărută în câteva instituţii media

Colegul de celulă al oligarhului condamnat Veaceslav Platon neagă informaţia apărută în câteva instituţii media, potrivit căreia i s-a propus să-l omoare pe Platon în schimbul obţinerii libertății, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

Procuratura Generală anunţă, într-un comunicat de presă, că a investigat acest caz, iar în urma audierilor colegul de celulă al lui Platon a declarat că a fost forţat de către raiderul nr.1 în CSI să scrie sesizarea către Procurorul General a Republicii Moldova.

„Imediat după publicarea în arealul mediatic a respectivei „scrisori”, Procuratura Generală s-a autosesizat şi a purces la investigarea circumstanţelor cazului în cadrul unui proces penal. S-a stabilit că, nici până astăzi o astfel de plângere nu a parvenit pe adresa Procuraturii Generale şi nici nu a fost expediată prin poşta instituţiei penitenciare în care cei doi sunt deţinuţi, asa cum fals au tirajat mai multe instituții media, fără a verifica mai întâi aceasta informație. În cadrul audierii, codeţinutul a confirmat faptul întocmirii respectivei adresări încă în luna decembrie 2018, menţionând doar că conţinutul acesteia nu corespunde realităţii, fiind alcătuită la insistenţa şi sub dictarea colegului său de celulă Veaceslav Platon”, se conţine în comunicatul Procuraturii Generale.

Amintim că Veaceslav Platon a fost acuzat de escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari. Mai exact, acesta ar fi obținut, prin scheme ilegale, aproximativ un miliard de lei de la instituţia financiară, în urma unor credite acordate pentru firme conduse de persoane interpuse. Veaceslav Platon mai are de ispăşit alţi 12 ani de închisoare într-un alt dosar iniţiat pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari și corupere activă.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.