O nouă acțiune de plantare a copacilor a fost organizată astăzi în capitală

O nouă acțiune de plantare a copacilor a fost organizată astăzi în capitală. Potrivit primarului general Ion Ceban, aceasta va continua pe toată durata lunii noiembrie.

„Noi anul trecut am avut plantări de 65 de mii de arbori, în acest an am început în primăvară, dar am așteptat ca și condițiile climaterice să fie favorabile. Anul trecut mai mult de 75% dintre copaci s-au prins, fapt ce este un indicator foarte bun. Aici suntem într-un scuar care a fost reabilitat. Aici este și curtea care a fost reabilitate –  o numim curte confortabilă și sper că în cel mai apropiat timp să multiplicăm acest eveniment.

Avem zeci și sute de proiecte în tot municipiul Chișinău. Campania de plantare va fi pe toată durata lunii noiembrie și cine vrea să facă un bine orașului, să se alăture. Cred că împreună putem să contribuim ca orașul să fie mai verde.

A venit foarte multă lume, și artiști, și copii, și locuitori. Mulți au procurat copaci și i-au donat primăriei. Anul acesta ne vom concentra pe aleile magistrale, pe bulevarde, pe străzile mari pentru că avem mii de copaci lipsă. Fiecare cine vrea să se alăture, să o facă”, a conchis acesta.

Amintim că scopul propus de Primăria Chișinău este ca orașul să își recapete statutul de cea mai verde capitală a Europei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.