O moldoveancă cu patru copii, care a ajuns să trăiască într-o tabără din Siria, a fost repatriată

“Astăzi, la Aeroportul Internațional Chișinău, împreună cu doamna Esra Şen, Însărcinat cu Afaceri ad-interim al Ambasadei Turciei de la Chișinău, am întâmpinat-o pe doamna Natalia Barkal şi cei patru copii ai săi, care au fost deținuți în tabără „Al Hawl” de la începutul anului 2019, din cauza confruntărilor militare din Siria. Realizarea cu succes a operațiunii de repatriere a fost posibilă grație acțiunilor comune ale Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova și Serviciul de Informații al Turciei, activitatea căruia a fost ghidată nemijlocit de Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan. Aduc sincere mulțumiri domnului Erdoğan pentru eforturile coordonate și sprijinul acordat în realizarea acestor operațiuni de repatriere a cetățenilor țării noastre”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Natalia Barkal este originară din Republica Moldova, a locuit și a lucrat în municipiul Chișinău împreună cu soțul său de origine siriană până în anul 2013, când au decis să se transfere cu traiul permanent în provincia Aleppo (Siria). În urma acțiunilor militare din Siria, la sfârșitul anului 2017, soțul Nataliei a fost ucis, iar ea, împreună cu cei patru copii ai săi, în luna ianuarie 2019, au ajuns în tabăra „Al Hawl”, în care aveau condiții de trai extrem de dificile.

Este deja al doilea caz când serviciile speciale ale Republicii Moldova în colaborare cu colegii din Turcia reușesc să desfășoare astfel de operațiune de salvare, prima fiind cea realizată în decembrie 2019, când a fost repatriată din Siria o altă familie originară din Republica Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.