O femeie din regiunea transnistreană, indignată de acțiunile PAS: Oare cei care au plecat din țară au mai multe drepturi decât noi?

Dina Eriomenco, o locuitoare din stânga Nistrului, este indignată de acțiunile PAS care au blocat accesul oamenilor la secțiile de vot. Într-o postare pe Facebook, femeia a explicat că ea, ca și alți cetățeni din regiunea transnistreană, are părinți și bunei moldoveni, lucrează în Moldova și achită aici impozite.

„Oamenii cu domiciliu pe teritoriul Transnistriei activează o mare parte pe teritoriul Republicii Moldova, oamenii circulă zi de zi în Chișinău sau Căușeni ca mama mea, pentru că nu sunt locuri de muncă în Varnița, și lor le pasă cine va fi președinte, pentru că ei achită impozite și copiii lor merg la școala moldovenească”, a scris femeia pe Facebook.

Dina Eriomenco nu înțelege de ce, în viziunea deputaților PAS, moldovenii plecați la muncă peste hotare au mai multe drepturi, decât cei, care au rămas să trăiască aici, în Republica Moldova.

“Transnistria pe harta globală e parte a Republicii Moldova. Deci oamenii locuiesc într-o țară”.

„Adică oamenii care au plecat 10 ani în urmă cu toată familia și s-au stabilit acolo, sunt rezidenți în altă țară, au mai mult drept ca mine? Fiecare moldovean are dreptul la vot, indiferent unde locuiește”, a conchis Dina Eriomenco.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.