O femeie din capitală se prezenta drept angajată a MAI şi estorca bani de la cetăţeni, pentru permise de conducere

O femeie din Chişinău a fost reținută, azi dimineaţă, de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, fiind bănuită de trafic de influenţă, transmite stiridinmoldova.md.

Aceasta se prezenta drept angajată al Ministerului Afacerilor Interne şi pretindea sume de bani de până la 12 000 de lei, de la cetăţeni, sub pretextul ca îi poate ajuta să obţină mai uşor permisul de conducere.

Potrivit denunţătorilor, femeia susţinea că ar avea influenţă asupra membrilor secţiei calificare a conducatorilor auto Chişinău, din cadrul ÎS ,, CRIS Registru” și că-i poate determina să fie favorizaţi la probele teoretice şi practice, pentru eliberarea permisului de conducere de categoriile ,,B”.

Pe acest caz a fost iniţiată urmărirea penală în temeiul art. 326 Cod penal – traficul de influenţă.

Astăzi, în urma acumulării materialului probator, bănuita a fost reţinută pe un termen de 72 de ore. Dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă până la 6 ani de închisoare sau o amendă de până la 10 000 unități convenționale.

Precizăm că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.