O echipă multinaţională de alpinişti a cucerit vârful Annapurna de peste 8.000 de metri

O echipă multinaţională de alpinişti a cucerit marţi vârful Annapurna, cu înălţimea de 8.091 metri, aceasta fiind prima ascensiune la peste 8.000 de metri altitudine din acest sezon de escaladă din Himalaya, a anunţat Departamentul de Turism din Nepal, transmite stiridinmoldova.md.

„Nu mai puţin de 32 de persoane, printre care 15 membri ai expediţiei şi şerpaşi care lucrează la mare altitudine, au ajuns pe vârful unuia dintre cei mai înalţi munţi din lume, marţi, în jurul orei 15:30”, a declarat pentru Xinhua Meera Acharya, director în cadrul Departamentului de Turism.

„Este prima ascensiune pe munte din acest sezon la peste 8.000 de metri”, a subliniat reprezentanta instituţiei.

Mai mulţi alpinişti din Nepal, China, Marea Britanie, Coreea de Sud, Statele Unite, Elveţia, Japonia, Norvegia şi Turcia au cucerit vârful Annapurna, a anunţat compania Seven Summit Trek, care a organizat expediţia. Printre aceştia se numără şi Nirmal Purja, un fost soldat gurkha, care încearcă să cucerească cei mai înalţi paisprezece munţi din lume în doar şapte luni.

Annapurna este considerat unul dintre cei mai periculoşi munţi de pe planetă.

Potrivit Departamentului de Turism, trei echipe diferite au primit permisiunea de a urca pe Muntele Annapurna în această primăvară.

Nepal a eliberat până în prezent permise pentru 803 alpinişti din 95 de echipe de alpinişti care şi-au exprimat interesul pentru a escalada începând de luni 25 de vârfuri diferite din această ţară, potrivit statisticilor Departamentului de Turism.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.