Numărul cazurilor de forme grave și medii de COVID-19 este în creștere

În comparație cu săptămâna precedentă, s-a înregistrat o creștere cu 16% a numărului de infectări noi cu coronavirus, incidența constituind 308 cazuri la o sută de mii de persoane. 80% din cele circa 11 mii de persoane confirmate săptămâna trecută nu erau vaccinate contra COVID-19. Numărul cazurilor de forme grave și medii a fost în creștere, cu 8-10%. Informațiile au fost prezentate astăzi, 27 octombrie, de către Ministerul Sănătății, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, ministra Ala Nemerenco a declarat că în câteva regiuni situația este mai rea decât media pe țară, fiind vorba despre municipiile Bălți (455 de cazuri la 100 de mii populație) și Chișinău (436 de cazuri la 100 de mii populație). Pe lângă cele două municipii, sub cod roșu de alertă se află și raioanele Glodeni, Basarabeasca, Anenii Noi, Dondușeni, Sângerei și Edineț.

Până pe 26 octombrie, în Republica Moldova s-au înregistrat 330 799 de cazuri de infectări cu noul coronavirus, iar bilanțul deceselor asociate COVID-19 a ajuns la 7 576. Ieri a fost raport un număr record de decese – 41, iar printre victime se numără și un tânăr de 23 de ani din raionul Drochia.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.