Novac în speranța că Procuratura Generala va examina gradul de „onestitate” a liderului PAS

Au fost sau n-au fost plicurile cu bani de la Ilan Șor pentru Maia Sandu? Deputatul PSRM, Grigore Novac, spune că un răspuns exact trebuie să-l dea Procuratura, după ce investighează acest caz. Pornind de la mai multe informații apărute în spațiul public, deputatul anunță că s-a adresat cu o solicitare către Procuratura Generală, ”în speranța că va examina gradul de „onestitate” a liderului PAS”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, socialistul a amintit despre mai multe declarații făcute de Șor în spațiul public, dar și despre afirmațiile unui blogger despre martorii care sunt gata să meargă cu depoziții pe acest caz la Procuratură.

” Ilan Șor a declarat anterior despre Maia Sandu: „… ești un manager mediu din cadrul unui proiect finanțat de mine – PLDM. Trebuie să înțelegi: știu cât de mult ți-a plătit Filat în plic în fiecare lună, ca surplus la salariu, și anume eu am fost cel care punea banii în plic, înainte ca el să ți-i transmită ție. Apropo, ție ți-a fost transmis mai mult decât altora, așa că să te auto-declari modestă, dacă nu chiar săracă, ar trebui să-ți fie rușine, dar tu nu cunoști acest sentiment.”

Tot la acest subiect, bloggerul Eugen Luchianiuc a afirmat că „sunt cel puțin 2 martori care sunt gata să confirme faptele” de transmitere a plicurilor cu bani pentru Maia Sandu, în perioada în care aceasta a deținut funcția de ministru al Educației. Dacă afirmațiile lui Ilan Șor, dar și ale bloggerului Eugen Luchianiuc, sunt adevărate, în acest caz este vorba de corupție pasivă, faptă pedepsită de lege. Iar “onestitatea” este doar un slogan electoral pentru a minți cetățenii”, scrie Grigore Novac.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.