Novac îi recomandă Maiei Sandu să fie atentă la declarațiile privind dosarul transnistrean, pentru a nu compromite dialogul

Maia Sandu a refuzat în 2019 să discute cu autoritățile de la Moscova despre problemele celor peste 700 de mii de cetățeni moldoveni care muncesc în Federația Rusă. Socialistul Grigore Novac a declarat, la o emisiune radiofonică, că pe agenda discuțiilor premierului Maia Sandu cu conducerea Rusiei erau mai multe subiecte economice și sociale, care vizau direct cetățenii noștri aflați în această țară.

”PSRM a depus tot efortul și practic și agenda a fost stabilită, dar din partea Maiei Sandu nu a fost dorință să meargă la Moscova sau să aibă o întâlnire la Chișinău cu omologul său rus ca să pună pe agendă toate probleme care ne interesează. Sunt foarte multe subiecte de interes național, doar că nu știu de ce doamna Sandu preferă să meargă mai mult pe la unele ambasade după instrucțiuni, decât să meargă să discute întrebările care-i interesează cu adevărat pe cetățeni”, a menționat Novac.

În cadrul aceluiași interviu, Novac s-a arătat sceptic față anunțul făcut de Sandu despre o eventuală întrevedere cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin. Socialistul a declarat că șeful statului moldovean ar trebui să fie atent la declarațiile pe care le face cu referire la dosarul transnistrean, pentru a nu compromite dialogul dintre părți.

”Nu știu de ce dumneaei dorește să discute personal cu Putin, dar a uitat de Comisia Unificată de Control, a uitat de formatul 5+2, de mecanismele legale care să ducă la acest proces, la evacuare sau la nimicirea munițiilor aici. (…) Trebuie să fim atenți la ceea ce declarăm, pentru că am impresia că doamna Sandu vrea să strice toate farfuriile până să ajungem la dialog. Personal, nu cred că doamna Sandu are șansa de a discuta cu președintele Federației Ruse”, a spus Grigore Novac.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.