Noi restricții în Franța: Nevaccinații nu mai au voie în restaurante, trenuri sau avioane

Senatul Franței a aprobat în cursul nopții de miercuri spre joi înăsprirea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19, inclusiv introducerea pașaportului de vaccinare, transmit dpa și Reuters. Măsurile au fost propuse de guvern pentru a combate valul al cincilea al pandemiei, dar au fost întâmpinate cu proteste de o parte a opiniei publice, mai ales după criticile dure ale președintelui Emmanuel Macron, care și-a declarat intenția de a-i „scoate din sărite” pe cei care încă nu s-au vaccinat anti-COVID.Senatul a aprobat noile restricții și introducerea pașaportului de vaccinare cu 249 de voturi pentru și 63 împotrivă, potrivit surselor citate, scrie Agerpres.

Senatul a aprobat noile restricții și introducerea pașaportului de vaccinare cu 249 de voturi pentru și 63 împotrivă, potrivit surselor citate, scrie Agerpres.

Legislația fusese deja aprobată de Adunarea Națională în cursul acestei luni.

Senatorii au dat undă verde prevederilor ce impun ca persoanele nevaccinate să nu mai aibă acces în restaurante, spații culturale, trenuri pe distanțe lungi și curse aeriene. Până acum, nevaccinații puteau prezenta un test negativ la coronavirus.

Senatul a decis ca aceste reguli mai stricte să se aplice doar dacă numărul pacienților cu COVID-19 în spitalele din Franța depășește 10.000. În acest moment, sunt internați în jur de 24.000 de bolnavi infectați cu coronavirus.

Pe viitor, cei care s-au infectat și s-au vindecat de COVID-19 vor fi eligibili pentru un pașaport de vaccinare, ce permite acces neîngrădit la facilități și evenimente.

Pașaportul de vaccinare li se aplică persoanelor de 18 ani și peste.

Călătoriile pe distanțe lungi vor fi totuși permise, pentru motive excepționale, fără test și fără dovada de vaccinare. Cei care și-au făcut programare pentru a se vaccina vor primi acces temporar dacă prezintă un test negativ.

Senatul a respins însă introducerea de sancțiuni mai aspre și regula care obliga restaurantele să verifice identitatea clienților, parlamentarii considerând că astfel de controale sunt doar în responsabilitatea poliției.

Numărul de infectări cu coronavirus a crescut accelerat în ultimele săptămâni în Franța, unde varianta Omicron este acum dominantă.

Miercuri au fost raportate aproape 361.719 de cazuri noi și 246 de decese în spitale.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.