Nicolae Negru: Maia Sandu, șefă de azil, sau șefă de stat?

Să reduci cauza războiului și „înghețarea” conflictului la „corupția regională” e o simplificare forțată, abuzivă, e o falsificare a realității. Astfel editorialistul Nicolae Negru a comentat discursul președintelui Maia Sandu, rostit cu ocazia celor 29 de ani de la izbucnirea războiului de pe Nistru. Într-o analiză publicată de Ziarul Național, Negru spune că mesajul transmis de Sandu este o demagogie dezarmantă, “surprinzătoare pentru o politiciană care și-a câștigat popularitatea prin a spune adevărul direct, fără menajmente, prin a promite o altfel de politică”.

“Descoperim astfel că ceea ce părea, în discursul inaugural al Maiei Sandu, o lacună, o omisiune întâmplătoare, reflectă de fapt o intenție ascunsă de a evita cu orice preț cuvintele care nu ar plăcea Moscovei. Am putea presupune că „amnezia” președintei e de natură electorală, ca și găselnița cu „corupția regională”, dar nu este exclus că ea pune în aplicare o strategie aparte în relațiile cu Rusia, similară cu strategia lui Dodon, strategie care constă în „băgarea capului în nisip”, în refuzul de a aborda chestiuni și a spune adevăruri supărătoare pentru Putin. Cu ce scop? Rămâne o enigmă, deocamdată. E un mister”, scrie Negru.

Editorialistul s-a referit și la finalul sensibil al mesajului președintelui, în care Maia Sandu i-a deplâns pe cei căzuți în război.

“Ceea ce spune atinge niște coarde sensibile, e înduișător, dar asta nu e suficient ca să fim o „țară”. Asta ne face să fim un azil. A fi șef de azil nu e rușinos, e chiar onorabil. Dar e diferit de a fi șef de stat”, a conchis editorialistul Nicolae Negru.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.