Nemulțumiți de soluțiile lui Spînu, transportatorii din nou vor ieși la protest

Transportatorii își vor continua protestele, deoarece nu sunt de acord cu propunerile Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale privind noile tarife la călătoriile în transportul național și internațional, care ar urma să fie aplicate de la 1 martie.

Anunțul a fost făcut de Oleg Alexa, președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), într-o conferință de presă.

Alexa a declarat că formulările din ordinul ministerului nu sunt clare și reprezintă transferul responsabilităților ministerului către primării. Calculele MIDR sunt ireale, a declarat Alexa, acuzând, totodată, ministerul de incompetență. Președintele APOTA a mai spus că autoritățile au recurs și la intimidarea unor șoferi care au participat anterior la acțiunile de protest.

Transportatorii spun că nu pot menține rutele de transport în această situație și în condițiile în care prețul carburanților sunt în continuă creștere.

Recent, MIDR a stabilit că pentru categoria II de confort se propune majorarea tarifului pentru transportul internațional regulat de la 60 la 70 de bani pe kilometru per pasager. Pentru categoria confort I, tariful ar urma să crească de la 70 la 80 de bani. MIDR propune pentru transportul suburban un preț de 90 de bani și un leu. Tariful pentru categoria confort I se va putea aplica doar după obținerea unui certificat de clasificare, potrivit ordinului MIDR.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.