Năstase este un politician de conjunctură, ghidat de interese oligarhice, iar Sandu este dezorientată, concluzia experților

Liderul PPDA, Andrei Năstase este un politician de conjunctură, ghidat de interese oligarhice, iar Maia Sandu este dezorientată. De această părere sunt experţii, care au participat la emisiunea Fabrica de aseară. De asemena, aceştia au mai declarat că blocul „ACUM” nu mai este în stare să realizeze ceva în Republica Moldova și ne împing în braţele socialiştilor, transmite stiridinmoldova.md cu referire la publika.md.

„Negând alianţa cu PDM, ACUM de fapt garantează o alianţă anti-europeană. În acest sens o să obţinem contrariu a ceea ce au promis acumiştii în campania electorală. Iar ei au promis că vor păstra cursul european. Şi atunci ce rămâne din programul politic, programul electoral făcute de ACUM. De fapt, ei îşi păstrează într-un fel virginitatea doctrinară, dar pe noi ne împing în braţele socialiştilor. Trebuia să câştige alegerile cum au promis şi nu trebuia să facă alegeri. Dacă nu aţi fost capabili să realizaţi principala voastră promisiune, să câştigaţi alegerile, încercaţi să păstraţi ceea ce se poate”, a declarat Anatol Ţăranu, politolog.

„Năstase a demonstrat că el nu este politician în sensul adevărat al cuvântului, este un conjuncturist care are un obiectiv trasat de altcineva. Iată în ce situaţie sunt mulţi din deputaţii din blocul ACUM. Maia Sandu, care este total dezorientată, iată aceasta este o întrebare de discutat”, a subliniat Vlad Darie, jurnalist.

De asemenea, experţii au vorbit şi despre faptul că o posibilă alianţă a blocului ACUM cu PDM ar putea fi o soluţie pentru vectorul european. Însă Năstase nu poate lua o astfel de decizie de unul singur.

„Dacă nu aţi putut să obţineţi o majoritate parlamentară, păi încercaţi să realizaţi o parte din programul vostru politic. De ce refuzaţi numai ca să faceţi rău PD-ului, păi nu PD îi faceţi rău, ci Republicii Moldova, poporului. Fiindcă rataţi posibilitatea parcursului european al Republicii Moldova şi mai departe”, a conchis Anatol Ţăranu.

„Eu nu mai cred că blocul ACUM sau binomul mai este capabil să producă ceva, să construiească ceva în Republica Moldova. Comportamentul liderilor acestui bloc a demonstrate lipsă totală de constructivism. Ceea ce se întâmplă la ACUM; este o situaţie din citat din Vladimir Lenin Ulianov din 2017, când Maia Sandu doreşte să abandoneze aceste negocieri cu socialiştii, dar Andrei Năstase nu poate. Pentru că are anumite obligaţiuni, depinde de anumiţi oligarhi”, a punctat jurnalistul Vlad Darie.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.