NASA recrutează patru femei și șase bărbați pentru a se antrena ca viitori astronauți

Agenția spațială americană NASA a prezentat luni patru femei și șase bărbați care au fost selectați drept candidați la postul de astronaut pentru a participa la antrenamente în vederea misiunilor viitoare, informează DPA, citat de AGERPRES.

Administratorul NASA, Bill Nelson, i-a prezentat pe membrii clasei din 2021 de candidați la postul de astronaut, prima clasă nouă din ultimii patru ani, în cadrul unui eveniment desfășurat la Ellington Field, lângă Centrul Spațial Johnson al NASA din Houston.
 

Cei 10 noi candidați la postul de astronaut au fost aleși din peste 12.000 de solicitanți, potrivit unui comunicat al NASA.


“Astăzi salutăm 10 noi exploratori, 10 membri ai generației Artemis, clasa de candidați la postul de astronaut a NASA din 2021”, a spus Nelson.

“Singur, fiecare candidat are ‘ceea ce trebuie’, însă împreună ei reprezintă crezul țării noastre: E pluribus unum – din mulți, unul”, a adăugat el.

Cei zece aplicanți au între 32 și 45 de ani și provin din regiuni diferite ale Statelor Unite.

Astronauții stagiari se vor prezenta la serviciu în ianuarie pentru a începe doi ani de pregătire.

Antrenamentul candidaților la postul de astronaut se încadrează în cinci categorii majore: operarea și întreținerea sistemelor complexe ale Stației Spațiale Internaționale, antrenamente pentru ieșiri extravehiculare în spațiu, dezvoltarea abilităților complexe de robotică, operarea în siguranță a unui avion de antrenament T-38 și cunoștințe de limba rusă.

Cerințele solicitate aplicanților au fost: cetățenia americană, diplomă de master într-o materie legată de științele naturii, cel puțin doi ani de experiență profesională sau cel puțin 1.000 de ore de pregătire pentru zbor și un test de fitness.

Odată cu adăugarea celor 10 membri ai clasei din 2021, NASA a selectat până în prezent 360 de astronauți de când a început să facă acest lucru, în 1959. 

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.