Nagacevschi, după ce Sandu a refuzat să elibereze miniștrii din Guvernul Chicu: politica e politică, dar… articolul 168. Munca forțată (Cod penal)

Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a amintit că munca forțată se pedepsește penal. Reacția vine după ce Maia Sandu a refuzat să semneze decretul prin care să ia act de demisia a trei miniștri din Guvernul Chciu: Viorica Dumbrăveanu, Serghei Pușcuță și Anatol Usatîi.

“Stimați prieteni, politica e politică, dar,… Articolul 168. Munca forțată (Cod penal)

(1) Obținerea muncii de la o persoană împotriva voinței ei, prin constrîngere sau înșelăciune, dacă această acțiune nu întrunește elementele traficului de ființe umane sau ale traficului de copii,

se pedepsește cu închisoare de la 2 la 6 ani.

(2) Aceeași acțiune săvîrșită:

  1. a) asupra a două sau mai multor persoane;

……..

  1. d) de o persoană publică, de o persoană cu funcție de răspundere, de o persoană cu funcție de demnitate publică, de o persoană publică străină sau de un funcționar internațional

se pedepsește cu închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, cu amendă, aplicată persoanei juridice, în mărime de la 2000 la 3500 de unități convenționale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice”, a scris Nagacevschi pe Facebook.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.