Moldovenii care au revenit în țară din cauza pandemiei vor putea aplica la programul de subvenții în agricultură

Moldovenii care au revenit în țară din cauza pandemiei vor putea aplica la programul de subvenții în agricultură. O lege în acest sens a fost votată de Parlament. Documentul a fost elaborat de Guvern la inițiativa președintelui Igor Dodon.

Potrivit legii, migranții reîntorși vor putea solicita  subvenții la efectuarea investițiilor în sectorul agricol postinvestițional, precum și  pentru proiectele start-up în avans.

De asemenea, a fost extins plafonul de vârstă pentru tinerii fermieri care se încadrează în programul de acordare a subvențiilor în avans – de la 35 la 40 ani.

Plafonul maxim al înlesnirilor se propune a fi în mărime de 30% din valoarea investiției eligibile. Beneficiarii vor fi supuși verificărilor pe teren, efectuate de Agenția de intervenție și plăți pentru agricultură.

În același timp, a fost exclusă condiția privind prezentarea certificatelor de calitate și dovada deținerii de către solicitantul de subvenții a bazei de producție a materiei prime proprii. Concomitent, se propune includerea prevederii privind confirmarea de către solicitant a dovezii de prelucrare și/sau procesare a producției de origine autohtonă.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.