„Modificările în legislația fiscală, operate în vara anului trecut, au un efect pozitiv, în special în domeniul fiscal”, a comunicat proprietarul unei rețele de farmacii

Implementarea micii reforme fiscale de către actuala guvernare are un efect pozitiv asupra economiei naționale. Este opinia lui Iurie Bezer, directorul companiei farmaceutice Becor și al rețelei de farmacii Elody, exprimată într-un interviu pentru pavelzingan.md, transmite stiridinmoldova.md cu referire la today.md.

„Modificările în legislația fiscală, operate în vara anului trecut, au un efect pozitiv, în special în domeniul fiscal. Compania noastră a resimțit din plin reducerea poverii fiscale, iar acest fapt ne-a permis să fim mai competitivi pe piață”, a spus Iurie Bezer.

Omul de afaceri a apreciat și compensarea cu 100 de procente de către stat a unor medicamente de primă necesitate.

„Este un pas important. Aproape o treime din farmaciile noastre sunt deschise în satele Moldovei. Este o decizie benefică pentru cele mai defavorizate pături ale populației”, a mai spus Bezer.

Amintim că pachetele de legi care vizează „mica reformă fiscală”, adoptate de Parlament în vara anului trecut, prevăd că, în premieră pentru istoria țării, minimul de existență nu mai este impozitat. La fel, pachetul de legi mai prevede că angajatorul achită doar 18% la bugetul asigurărilor sociale, comparativ cu 23% cum era până acum.

Reforma mai conține și limitarea abuzurilor asupra oamenilor de afaceri din partea instituțiilor de drept.

„Mica reformă fiscală” propune şi un nou sistem de impozitare pentru cei care prestează activitatea de taximetrie. Astfel, angajaţii care primesc un salariu lunar de până la 10 mii de lei plătesc un impozit lunar fix de doar 500 de lei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.