Mocanu spune cine din jurnaliștii de la Europa Liberă ar fi agenți KGB

Liderul Antimafie, Sergiu Mocanu, susține că jurnaliștii de la Radio Europa Liberă, Vasile Butnaru și Valentina Ursu, ar fi de fapt agenții KGB care ar încerca să rămână departe de scandalul iscat pe seama relației între Veaceslav Platon și Natalia Morari.

„Vasile Butnaru și Europa Liberă, cu Valentina Ursu și cu tot ceea ce este KGB acolo, acuma speră să rămână într-o parte de scandalul ăsta, pentru că ei au plecat de la presa Europa Liberă. Europa Liberă e brand, îți dă acoperire și nu mai crede nimeni că ești KGB-ist când tu ești de la Europa Liberă. Oamenii ascultau cu frică, altădată Europa Liberă pe timpul comuniștilor. Au sărit KGB-iștii din barca lor KGB-istă drept pe Europa Liberă, pentru că așa-i sună omului – Europa Liberă e un post care-i spune adevărul și Natașa Morari unde era? Au rupt contractul cu Natașa Morari acuma și parcă, nici n-a fost pe acolo ca să se salveze. Ca să nu-i vină cuiva în cap că rezidentul stă călare pe rețeaua lui”, a menționat Mocanu în cadrul emisiunii sale tradiționale.

Mai mult de atât, Mocanu declară că jurnalista Valentina Ursu, care ar fi rudă cu ex-Premierul țării, Iurie Leancă, pe parcursul timpului au dus de nas cetățenii Republicii Moldova. Totodată, Mocanu consideră că la ora actuală, reprezentanții Europa Liberă ar fi primit cea mai puternică lovitură asupra imaginii acestora.

„Valea Ursu tot îi de acolo. Valea Ursu, cumetra lui Leancă, împreună cu Leancă, împreună cu rețeaua lor au frecat mințile acestor oameni ani de zile. La ora actuală, toată mașinăria asta îi pusă în funcție ca să se salveze că într-adevăr au primit o lovitură mare. Au primit cea mai puternică lovitură”, a mai spus Sergiu Mocanu.

Amintim că a fost generat un scandal imens în societate la data de 8 septembrie 2021, când Natalia Morari a anunțat public despre faptul că tatăl bebelușului ei ar fi Veaceslav Platon. Jurnalista a declarat că SIS prin șantaj a făcut-o să anunțe detalii din viața ei privată. Ulterior, Serviciul de Informații și Securitate a invitat-o public pe Natalia Morari să prezintă dovezi că ar fi șantajată de angajați ai acestei instituții, așa cum a anunțat ea astăzi. La fel, SIS îi recomandă jurnalistei să se adreseze la Procuratura generală pentru a porni dosar penal pe acest fapt.

Mai multe ONG-uri media, dar și alți jurnaliști, au criticat-o pe Natalia Morari pentru faptul că aceasta ar fi avut un conflict de interese, iar în urma dezvăluirilor presa liberă ar avea de suferit.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.