Ministrul Sănătății: Avem 22 de pacienți tratați de COVID-19, dar și două cazuri noi de deces

Alți patru pacienți infectați cu COVID-19 au fost tratați și externați din spital pe parcursul zilei de marți. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă, prezidată de președintele Igor Dodon.

În total, de la începutul evoluției COVID-19 în Moldova au fost tratați 22 de pacienți. Doar pe parcursul zilei de luni, 30 martie, au fost externate cinci persoane, printre care doi copii.

Ministrul a declarat că astăzi au mai fost confirmate 55 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, dintre care 7 de import, iar celelalte cu transmitere locală. Din cele 55 de teste pozitive la COVID-19, șapte sunt din regiunea transnistreană.

Dumbrăveanu a mai anunțat că astăzi, 31 martie, a fost confirmat decesul unui bărbat, internat la Spitalul raional din Edineț cu suspiciune la COVID-19. Ministrul a precizat că, pacientul nu a putut fi transferat la unul din spitalele strategice din Chișinău, deoarece în momentul prelevării probelor și-a pierdut cunoștința, iar medicii din Edineț au decis să-l interneze în spitalul raional, într-o boxă izolată, până la confirmarea testelor. Decesul a survenit înainte de procesarea rezultatelor testului. Acum specialiștii estimează cercul de persoane cu care a intrat în contact bărbatul decedat.

Ministrul a declarat că, tot astăzi, la solicitarea autorităților de la Chișinău, administrația din Tiraspol a informat despre decesul unei femei din regiune.

În total, până astăzi, în Moldova au fost confirmate 353 de cazuri de COVID-19, dintre care 25 în regiunea transnistreană.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.