Ministerul Agriculturii, discuții cu producătorii sectorului zootehnic

Ministerul Agriculturii, a inițiat discuții cu crescătorii de ovine și caprine din țară, pentru a stabili prioritățile de dezvoltare a sectorului pentru anul 2019 și a identifica cele mai optime soluții de susținere a producătorilor. În cadrul unei ședințe, desfășurată ieri la minister, oficialii au discutat și despre relațiile cu autoritățile publice locale și respectarea condițiilor de exploatare a pășunilor.

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte cu referire la situația pășunilor din țară, oportunitatea de dare în arendă a acestora prioritar crescătorilor de animale, atribuțiile autorităților publice locale în vederea monitorizării respectării condițiilor de exploatare a pășunilor, precum și cazurile de constatare a încălcării legislației ce țin de schimbarea modului de folosință a pășunilor.

Ședința a fost prezidată de Secretarul de Stat pe domeniul politicilor/produselor de origine animalieră, care a specificat că: „pentru buna dezvoltarea a sectorului zootehnic din țară, este importantă colaborarea dintre administrația locală cu cea centrală  și producătorii „De asemenea, oficialul a propus efectuarea unui studiu pentru a cunoaște starea la zi a pășunilor și a iniția discuții cu autoritățile locale, în vederea modificării.

Participanții la ședință au aprobat inițiativa și au ajuns la concluzia că studiul poate constitui baza elaborării unui program de dezvoltare a sectorului de creștere a ovinelor și caprinelor și poate contribui la facilitarea accesului crescătorilor de animale la arendarea pășunilor.

Share this Post!

Related post

0 Comment