VIDEO// Militarii Armatei Naționale ajută la depășirea consecințelor inundațiilor din satul Speia, Anenii Noi

Militarii Armatei Naționale ajută la depășirea consecințelor inundațiilor în satul Speia din raionul Anenii Noi. După ce nivelul de apă în Nistru a crescut considerabil și a inundat teritoriile din preajmă, autoritățile publice locale au cerut ajutorul Ministerului Apărării.

„Am dispus ca 35 de militari cu patru unități de tehnică din Compania a 2-a a forțelor de menținere a păcii de la Varnița să intervină pentru a acorda ajutor în lichidarea consecințelor inundațiilor din satul Speia, raionul Anenii Noi”, a scris ministrul Alexandru Pînzari pe Facebook.

Precizăm că hidrologii au emis cod portocaliu de inundații. În legătură cu decizia autorităților din Ucraina de a mări volumul deversării apei din Lacul de Acumulare Dnestrovsc (r. Nistru) pâna la 2050 m3/s. din această cauză, se prognozează ieșirea apei în luncă şi sub inundarea terenurilor agricole din raioanele Camenca, Rezina şi subinundarea unor localități în locurile joase aferente râului. Vorbim de raioanele Criuleni, Grigoriopol, Anenii-Noi, Slobozia şi Ştefan – Vodă.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.