Medicii susțin că este necesară aplicarea restricţiilor pentru a disciplina populaţia şi pentru a combate eficient răspândirea virusului Sars-Cov 2

Cei mai mulţi dintre medicii din Chişinău susţin ideea instituirii stării de urgenţă în Republica Moldova. Potrivit lor, este necesară aplicarea restricţiilor pentru a disciplina populaţia şi pentru a combate eficient răspândirea virusului Sars-Cov 2. Specialiştii spun că dacă nu vor fi aplicate măsuri urgente, sistemul de sănătate va fi la un pas de colaps.În timpul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova, specialiştii de la Spitalul Republican din Chişinău au menţionat că abia mai fac faţă numărului mare de pacienţi, transmite stiridinmoldova.md cu referire la m.tvrmoldova.md.

VICTOR COJOCARU, şef, Terapie Intensivă, Spitalul Republican: “Situaţia în secţia de terapie intensivă e drastică. Costul unui pacient la terapie intensivă este de la 60 de mii la 300 de mii de lei. Şi nu e vorba doar de bani, ci şi de epuizarea medicilor. In terapie intensivă nu poţi să pui orice medic. Dacă vom avea terapii intensive doar cu paturi şi medici nepregătiţi, doar vom crea secţii pre-morgă, pacienţii doar vor aştepta decesul la terapie intensivă”. 

Potrivit specialiştilor, este necesară instituirea unor reguli şi sancţiuni pentru nerespectarea  lor, după modelul stării de urgenţă aplicat în urmă cu un an. 

NINEL REVENCO, şef campanie de vaccinare: “Ce se intampla la noi in societate. Trasnportul public este arhiplin, centrele comerciale sunt pline, lăcaşele sfinte sunt pline şi nu se repectă absolut nicio regulă.  De la începutul anului avem mai multe decese decât anul trecut, avem tulpina britanică prezentă, nu exclud să avem şi alte tulpini care sunt mult mai agresive şi contagioase”. 

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.