Medicii din municipiul Chișinău cu greu mai fac față pandemiei de COVID-19

Medicii din municipiul Chișinău cu greu mai fac față pandemiei de COVID-19. În terapie intensivă nu mai sunt paturi, iar în spitale au rămas puține locuri pentru bolnavii infectați COVID-19. Anunțul a fost făcut de către șeful Direcției generale de asistență socială și sănătate a municipiului Chișinău, Tatiana Bucearschi, transmite sputnik.md.

”Din cele 1 042 de locuri de spital existente, 982 sunt ocupate. În spitale sunt internați 55 de bolnavi în stare foarte gravă, 8 intubați, 314 în stare gravă, 533 în stare medie, iar 40 sunt în stare satisfăcătoare. Toate paturile din terapie intensivă sunt ocupate. Din păcate sunt persoane care au nevoie de aceste paturi, dar ele sunt ocupate”, a declarat Bucearschi.

Starea de urgență în sănătate se menține, iar tendința de creștere a numărului îmbolnăvirilor este ridicată.

”Avem un pronostic în continuare negativ. Personalul medical este la limită. Avem până acum și 29 de decese în rândul lucrătorilor mediali. 32 328 de pacienți se tratează acum la domiciliu”, a mai spus Tatiana Bucearschi.

Amintim că duminica, în data de 6 decembrie, președintele ales Maia Sandu a organizat un protest în centrul Capitalei, la care au participat mii de oameni. Maia Sandu a scos oamenii în stradă, punând conștient viața lor în pericol. În timpul manifestației nu s-a respectat distanța fizică, iar mai mulți protestatari nu au purtat masca de protecție.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.