Manifestarea de doliu în cadrul ceremoniei de înhumare a scriitorului Nicolae Dabija, va fi organizată de municipalitate

Municipalitatea va organiza manifestarea de doliu în cadrul ceremoniei de înhumare a scriitorului Nicolae Dabija. Despre acest lucru a anunțat primarul general al capitalei, Ion Ceban.

Potrivit primarului, Î.M. „Combinatul Servicii Funerare” va asigura decorul și aranjamentul florar, iar Direcția Cultură va organiza la Cimitirul Central din capitală un moment artistic pe versurile lui Nicolae Dabija.

Primarul general a menționat vineri, că a aflat cu profundă tristețe despre pierderea unui mare OM al literaturii.

„Ne luăm rămas bun de la poetul, eseistul și istoricul literar, Nicolae Dabija. COVID-19 nu cruță pe nimeni. Din păcate în această perioadă de pandemie pierdem oameni dragi, oameni apropiați, oameni care fac istorie, pe care îi vom păstra mereu în inimile noastre”, a punctat Ion Ceban.

Precizăm că duminică, 14 martie, ora 17.00 sicriul lui Nicolae Dabija va fi dus în Biserica Sfânta Teodora de la Sihla. Mitingul de doliu și ceremonia de înhumare a scriitorului se vor desfășura luni, 15 martie, la Cimitirul Central din strada Armenească din capitală.

Amintim că Nicolae Dabija a decedat vineri, 12 martie, din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

Nicolae Dabija avea 72 de ani și s-a născut în satul Codreni, raionul Cimișlia. A fost scriitor, istoric literar și om politic din Republica Moldova, membru de onoare al Academiei Române (din 2003) și membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei (2012), fiind autor a peste 80 de volume de poezie, proză și eseuri.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.