Majoritatea socialiștilor nu doresc ca ACUM să vină la guvernare după „dialogul surzilor” din ultima perioadă, a declarat Igor Dodon

Majoritatea membrilor şi simpatizanţilor PSRM nu doresc o coaliţie a deputaţilor formaţiunii cu exponenţii PAS şi PPDA, după „dialogul surzilor” din ultima perioadă. Declaraţia aparţine preşedintelui ţării, Igor Dodon, şi a fost făcută în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune NTV Moldova, tranmsite stiridinmoldova.md cu referire la today.md.

„După evenimentele din ultima perioadă, majoritatea membrilor și susținătorilor PSRM spun „să nu de-a Domnul să ajungă aceștia la guvernare”. Majoritatea socialiștilor nu doresc ca ACUM să vină la guvernare, deoarece ei sunt prea naționaliști. La întâlnirile cu cetățenii chiar îi întreb ce fel de guvernare doresc și oamenii spun deschis că după un așa comportament al membrilor ACUM, nu doresc o coaliție din care ar face parte acest bloc”, a declarat Igor Dodon.

În opinia sa, oamenii nu doresc nici alegeri anticipate, deoarece acestea ar secătui bugetul de stat.

„Atunci îi întreb despre coaliția cu PD sau despre anticipate și oamenii nici aceste scenarii nu le agreează, dar oricum trebuie să găsim o soluție, deoarece nu avem prea multe opțiuni. Înțeleg de ce concetățenii noștri nu doresc anticipate, deoarece vor fi cheltuiți banii din bugetul statului. Dacă alegerile anticipate vor avea loc în toamnă, atunci, cel mai probabil, până la Anul Nou nu vom avea un Guvern, ceea ce înseamnă că un Parlament funcțional vom avea la începutul anului viitor”, a mai spus Igor Dodon.

Amintim că PAS şi PPDA, deşi au doar 26 deputați, revendică funcția de președinte al parlamentului pentru Andrei Năstase, iar cea de prim-ministru – pentru Maia Sandu. Reacţia preşedintelui Igor Dodon la poftele celor de la PAS şi PPDA a fost una tranşantă.

„Știți cum este o vorbă în limba rusă „Кукушка хвалит Петуха? За то, что хвалит он Кукушку”. S-a spus că acesta (Năstase n.r.) este cel mai bun pentru spicher, iar asta este ca mai bună pentru prim-ministru (Maia Sandu). Dar de unde v-ați luat voi așa deștepți? Oamenii poate cred altfel. Din ceea ce văd eu, Andrei Năstase nu va fi spicher și să nu viseze în zadar”, a precizat Dodon, în cadrul unei emisiuni televizate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.