Maia Sandu și PAS nu înseamnă doar un PLDM recondiționat, ci și o reasamblare a unui mecanism închegat de pe timpul PCRM

Președintele țării, Maia Sandu, dar și liderii PAS, precum Igor Grosu, Natalia Gavrilița sau Sergiu Litvinenco sunt produsul guvernării comuniste, de pe vremea lui Vladimir Voronin. După 7 aprilie 2009, aceștia au trecut sub aripa PLDM, ca ulterior să devină PAS. Despre aceasta scrie analistul politic Vitali Catană.

“Puțini cunosc că pe Maia Sandu, PAS și camarila din jurul lor îi leagă scheme și complicități mai vechi, mai exact încă de pe vremea guvernării comuniste în frunte cu Voronin. Aproape toți liderii PAS au fost funcționari în guvernele comuniste perindate între anii 2001-2009. Maia Sandu însăși a făcut carieră în aceste guverne fiind purtată cu grijă de mânuță prin funcții de cercurile din cadrul unor instituții și clanuri mai discrete.”, spune Catană.

Analistul mai scrie că echipa PAS nu este atât de curată la mână, așa cum se pretinde. „Mai mulți sunt afaceriști cu averi dubioase și cu milioane nejustificate. S-au îmbogățit anume de pe urma guvernărilor comuniste și PLDM-iste. De unde rezultă că acești scăpătați sunt lipsiți de sentimentul cinstei și nimic nu-i va opri să se căpătuiască în continuare”, spune Catană.

Pe final, analistul politic ajunge la concluzia că “Maia Sandu și PAS nu înseamnă doar un PLDM recondiționat, ci și o reasamblare a unui mecanism închegat încă de pe timpul guvernării comuniste și îndrumat ulterior de cercurile din cadrul unor instituții și clanuri mai discrete despre care am amintit mai sus. Prin urmare, ”vremurile bune” ale Maiei Sandu nu sunt altceva decât vremurile vechi pe care le-am trăit deja”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.