Maia Sandu promite schimbarea regulilor în campania electorală

Președinta Maia Sandu, candidata desemnată de PAS la alegerile prezidențiale, a spus că în momentul în care va începe campania electorală „se vor schimba regulile”.

Sandu a spus că va renunța la mașina de serviciu atunci când se va implica în activități electorale. Totodată va limita acțiunile publice care ar putea fi văzute în scop electoral, inclusiv vizitele oficiale. La fel, echipa cu care va lucra va degreva din funcție.

„O să depun toate eforturile ca să nu fie interpretat că încerc să folosesc funcția în scop de campanie”, a menționat ea. 

Maia Sandu a fost întrebată la emisiunea „În Profunzime” de la ProTV Chișinău unde va fi limita între calitatea de președintă – cu mașină, pază, lucruri prevăzute de lege, vizite în afară – și rolul de candidat, dar totodată cum se va asigura faptul că toți candidații trebuie să fie egali.

„Pe perioada de campanie, pentru activitățile de campanie, eu voi folosi altă mașină decât mașina de serviciu. De asemenea voi limita acțiunile publice care ar putea fi văzute ca acțiuni pe care le folosesc în scop electoral, deci întâlnirile sau oricare alte întâlniri unde m-aș prezenta în calitate de președinte și în raport cu care ar putea să existe… inclusiv vizite oficiale. 

În momentul în care începe campania se schimbă regulile, chiar dacă nu sunt niște reguli foarte clare scrise în legislația noastră, dar este de bun-simț ca să întreprindem toate măsurile să nu existe asemenea acuzații. Echipa care va lucra cu mine va degreva din funcție, pentru că în cazul lor acest lucru permite legea. O să depun toate eforturile ca să nu existe aceste conflicte sau să nu fie interpretat că încerc să folosesc funcția în scop de campanie”, a răspuns Sandu.

Anterior, Maia Sandu a fost întrebată cum va combina activitatea de președintă cu cea de campanie. „Legea nu-mi permite să degrevez din funcție și asta înseamnă că va trebui să continui să-mi îndeplinesc funcțiile de președinte și să reușesc să fac campanie. Avem un sediu de campanie, unde vor lucra echipa, voluntarii și de acolo se vor face anunțurile de campanie”, a comunicat Maia Sandu.

La trei ani de când a devenit președintă, Maia Sandu a anunțat că va candida pentru un nou mandat. Pe data de 22 august 2024, Maia Sandu a fost desemnată, oficial, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la alegerile prezidențiale.

Alegerile prezidențiale în Republica Moldova vor avea loc la 20 octombrie 2024, în aceeași zi cu referendumul constituțional privind aderarea țării la Uniunea Europeană. Campania electorală va începe pe data de 20 septembrie 2024.

sursa

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.