Maia Sandu nu i-a permis lui Kulminski să candideze pe lista PAS. Află motivul

Vladislav Kulminski n-a ajuns în lista candidaților PAS la parlamentare după intervenția Maiei Sandu. Sursa noastră fidelă din PAS (pe care o mulțumim) ne-a dat unele detalii despre includerea și excluderea lui Vladislav Kulminski în lista candidaților PAS, transmite un canal de Telegram.

Cu mai bine de două săptămâni în urmă, Biroul Permanent Național a decis operarea mai multor modificări în listă candidaților. Atunci au fost decise trei schimbări, scoaterea a trei candidați implicați în scandaluri publice și introducerea altor trei.

Peste circa o săptămână, la Comisia Electorală Centrală au ajuns schimbările propuse, însă fără un nume de persoană, asupra căruia a fost luată decizia la partid. E vorba de Vladislav Kulminski, care urma să o înlocuiască pe Nata Albot, candidatul nr. 8 din lista PAS.

Kulminski a pregătit deja și documentele necesare pentru a fi depuse la CEC, însă a intervenit Maia Sandu. Sursa noastră susține că Maia Sandu a aflat, de la Serviciul de Informații și Securitate, că ar exista înregistrări video de la întâlnirile lui Kulminski cu unul dintre răpitorii lui Nicolae Ceaus.

Anterior în spațiul public au mai apărut informații despre rolul lui Vlad Kulminski în răpirea lui Ceaus, el fiind legătura între grupul din Ucraina și Președinția moldovenească. La fel, ar exista probe că Vladislav Kulminski ar fi studiat împreună cu persoana cu care se întâlnea și care e implicat în răpirea fostului judecător ucrainean.

Astfel, Sandu a intervenit și a oprit includerea lui Kulminski în listă, fiind convinsă de faptul că i s-a pregătit „o surpriză neplăcută” pe final de campanie. Pe lista PAS ori nu, dar astfel de înregistrări video ar fi interesante să apară.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.