Maia Sandu l-a învins pe Andrei Năstase! Blocul ACUM se desființează, iar PAS și PPDA vor avea fracțiuni separate în Parlament, fiecare cu biroul lui, cu mașina lui

Anunțul despre divorțul dintre PAS și PPDA va fi făcut public astăzi, pe la prânz. Surse din cadrul PAS spun că pentru această oră este planificată semnarea unui așa-numit „acord de cooperare” a blocului ACUM DA-PAS, transmite stiridinmoldova.md cu referire la actual.md.

Aceleași surse mai spun că documentul descrie mecanismul de cooperare în Parlament dintre cele două fracțiuni și ca proiectul a fost elaborat de oamenii Maiei Sandu pentru a explica publicului decizia de separare.

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a făcut presiuni ca să existe o singura fracțiune, pe care el să o conducă, dar Sandu a insistat pe separare, dar cu mecanism de colaborare.

Surse din cadrul PPDA spun ca Năstase e furios pe Sandu pentru că la document se lucrează de mai mult timp, pe la spatele lui. Pe ultima sută de metri, PPDA l-a delegat pe vicepreședintele partidului, Alexandru Slusari, ca să coordoneze conținutul acordului.

Un punct din document l-a deranjat foarte mult pe Andrei Năstase și anume ca PAS și PPDA vor merge împreună la alegerile locale, iar Maia Sandu își rezerva dreptul sa desemneze candidatul pentru funcția de primar general al Chișinăului, fotoliu țintit de Năstase.

La nervi, liderul PPDA i-a trântit șefei PAS că nu poate semna documentul fără acordul Consiliului Național al formațiunii sale. Într-un final, după certuri îndelungate, cei doi au ajuns la înțelegerea ca documentul va fi semnat marți, la prânz.

Este de menționat și faptul ca acordul nu are nicio putere juridică și este doar o simplă declarație de intenții.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.