Maia Sandu îl pune la încercate grea pe Igor Dodon și îi cere să-i dea înapoi unionistului Băsescu cetățenia

Premierul învestit, Maia Sandu, este de părere că ex-președintele României, Traian Băsescu, trebuie să-și redobândească cetățenia Republicii Moldova, după ce în ianuarie 2017, președinteleIgor Dodon a semnat un decret prin care i-a retras-o, transmite stiridinmoldova.md cu referire la unimedia.info.

„Domnul Băsescu trebuie să-și primească cetățenia înapoi pentru toate lucrurile bune pe care le-a făcut pentru noi. Știu că Traian Băsescu acum este în discuții cu oficialii europeni și încearcă să vadă ce se mai poate face pentru Republica Moldova ca să depășim în mod pașnic această criză și ca noul Guvern să poată să intre în funcție deplină”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că la data de 7 noiembrie 2018 Traian Băsescu a rămas fără cetățenia Republicii Moldova, după ce magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au respins recursul ex-președintelui român.

UNIMEDIA amintește că președintele Igor Dodon a semnat la 3 ianuarie 2017 decretul privind retragerea cetăţeniei Republicii Moldova a lui Traian Băsescu.

Iar la 22 ianuarie 2018 Judecătoria Chișinău, sediul Botanica, a decis să respingă cererea lui Traian Băsescu de anulare a decretului semnat de Igor Dodon, privind retragerea cetățeniei Republicii Moldova.

Ulterior decizia a fost contestată la Curtea de Apel, care la 10 mai 2018 a decis respingerea recursului lui Traian Băsescu și menținerea hotărârii din 22 ianuarie 2018.

Astfel, decizia Curții de Apel a fost ulterior contestată de către avocații lui Băsescu la CSJ, care a admis examinarea recursulu la data de 7 noiembrie 2018.

Ex-președintele Traian Băsescu a devenit cetățean al Republicii Moldova cu acte în regulă la data de 20 octombrie 2016.

Pe 3 noiembrie, Traian Băsescu și soția sa au depus jurământul. Ulterior, Igor Dodon declarase că nu este de acord cu acest decret și că îl va anula.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.