Maia Sandu: Eu l-am numit pe Vasile Popa director al Serviciului Protecție și Pază de Stat

Maia Sandu l-a revocat din funcție pe fostul director al Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS), Veaceslav Martin, iar ulterior l-a numit director al instituției pe fostul său bodyguard, Vasile Popa.

Informația despre numirea lui Popa a fost confirmată pentru ZUGO de către secretarul de Stat Andrei Spînu. În același timp, șefa statului a recunoscut că a lucrat cu noul șef al SPPS și că anterior, în timpul campaniei electorale, acesta „i-a fost alături”.

„Eu l-am numit pe Vasile Popa, care a lucrat la Guvern, atunci când eu am fost prim-ministră. Are o experiență foarte îndelungată în serviciu. E adevărat că, la un moment, a plecat, după care a revenit în sistem. Este profesionist, este calificat. A fost lângă mine în calitate de voluntar, atunci când am fost în campania electorală. S-a apropiat și a spus că ar putea să fie anumite riscuri. A făcut voluntariat”, a declarat Maia Sandu în studioul emisiunii Politica de la TV8.

Anterior, presa de la Chișinău scria că Vasile Popa a fost și bodyguardul avocatul ex-premierului Vlad Filat. Despre acesta se mai vehicula că ar fi căsătorit cu consiliera municipală din partea PAS Zinaida Popa și că a asigurat paza Maiei Sandu și în campania electorală din 2016.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.