Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Maia Sandu, de când e Președinte, a cheltuit aproape 100 mii lei pe vizite peste hotare - Știri din Moldova

Maia Sandu, de când e Președinte, a cheltuit aproape 100 mii lei pe vizite peste hotare

Din data de 24 decembrie 2020, când a fost investită în funcție, și până astăzi, președintele Maia Sandu a cheltuit 108 100 lei pentru vizitele sale peste hotare. Totodată, șefa statului nu se poate lăuda cu vreo realizare concretă de pe urma acestor călătorii.  

Pe 11 ianuarie, Maia Sandu a plecat într-o vizită oficială la Kiev. Potrivit președinției, pentru această deplasare din bugetul de stat s-au cheltuit 28 900 lei, aici însă nu au fost incluse cheltuielile pentru escorta SPPS.

“Unul dintre proiectele discutate este dezvoltarea infrastructurii prin crearea unui coridor de transport rutier între Chișinău și Kiev, care ar fi cea mai rapidă cale între capitalele statelor noastre. Am analizat opțiunea dezvoltării infrastructurii rutiere pe traseul Chișinău-Soroca-Yampil-Kyiv”, a declarat Maia Sandu după întrevederile de la Kiev. Președintele însă, nu a precizat că aceste proiect se află în discuții de aproape zece ani și face parte din așa-numita Centură a Mării Negre.

La doar o săptămână de la vizita în țara vecină, pe 18 ianuarie, Maia Sandu pleacă într-o altă deplasare, la Bruxelles. Cele două zile în Belgia i-au costat pe moldoveni încă 45 800 de lei. La revenire, Maia Sandu a recunoscut că nu a reușit să deblocheze finanțarea externă a Republicii Moldova, așa cum a promis în timpul campaniei electorale.

“Trebuie să avem o guvernare stabilă și responsabilă. Când acest lucru se va întâmpla, toate fondurile UE vor fi deblocate și mult mai mult ajutor va veni pentru cetățenii Republicii Moldova”, a declarat Maia Sandu la revenirea din Bruxelles.

Săptămâna trecută, în zilele de 3-4 februarie, președintele s-a aflat într-o vizită în Franța. Potrivit datelor oficiale, călătoria a costat 33 400 lei. Nici acești bani Maia Sandu nu i-a putut justifica. În cadrul unei conferințe de presă, șefa statului a spus că a primit, din nou, promisiuni că se va examina posibilitatea de a ajuta Republica Moldova pe mai multe segmente.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.