Maia Sandu convoacă Consiliul Suprem de Securitate, președinta va cere lockdown

Consiliul Suprem de Securitate urmează să discute pe 13 martie despre instituirea unui lockdown în Republica Moldova. Informația a fost confirmată de către Ala Nemerenco, consilierul președintei în domeniul sănătății, scrie newsmaker.md

Într-o postare publicată în seara de 12 martie pe pagina sa de Facebook, Ala Nemerenco și-a exprimat regretul că tot mai mulți oameni sunt răpuși de coronavirus și a menționat că, în lipsa unor măsuri urgente, situația va continua să se agraveze.

„Ne place sau nu, dar fără măsuri restrictive vom ajunge și mai rău. Ne place sau nu să intram într-un lockdown, dar e necesar. Trebuie să dăm o gură de aer spitalelor. Și medicilor”, a scris consiliera prezidențială.

Ala Nemerenco a mai menționat că trebuie luate și alte măsuri, care nu s-au făcut timp de un an: „Să se testeze imediat ce e necesar, să se asigure acces gratuit la medicamente care pot fi aduse în pachețel chiar la ușa pacientului, dar și acces ușor la investigații, în special radiografie, TC pentru a nu pierde formele grave; să se aprobe măsuri stricte de transfer a pacienților din spital în spital pentru ca să nu existe tergiversări, și astfel să ne luptăm pentru fiecare viață”.

Experta în sănătate a îndemnat cetățenii să manifeste grijă sporită.

„Vom discuta despre toate acestea în ședința Consiliului Suprem de Securitate. Fiindcă securitatea țării e întâi și întâi securitatea oamenilor. Aveți grijă de dumneavoastră mai mult ca oricând!”, a conchis Nemerenco.

Președinta Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate în ședință. Aceasta urmează să se desfășoare pe 13 martie, începând cu ora 12:00. Principalul subiect care va fi discutat este pandemia de coronavirus.

Amintim că, pe 12 martie, în Republica Moldova s-a înregistrat un nou record de decese asociate cu COVID – 38 de persoane.

Menționăm că Igor Dodon s-a pronunțat împotriva instituirii unui lockdown.

Potrivit analizelor economistului Veaceslav Ioniță , în cazul unui lockdown, săptămânal Moldova va pierde 1,2 miliarde de lei. Liderul PSRM, Igor Dodon s-a pronunțat împotriva închiderii totale a economiei, care, potrivit acestuia, doar va aprofunda criza economică.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.