Maia Sandu, consideră că tratatul de la Istanbul, care a provocat mai multe dispute între țările UE, este o măsură necesară pentru Republica Moldova

Președintele țării, Maia Sandu, consideră că tratatul de la Istanbul, care a provocat mai multe dispute și contradicții între țările UE, este o măsură necesară pentru a îmbunătăți lucrurile și Republica Moldova. Despre aceasta șefa statului a discutat la Strasbourg cu Dunja Mijatović, comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei.

“Am discutat cu doamna Comisar mai multe măsuri necesare pentru a îmbunătăți starea lucrurilor în domeniul drepturilor omului în contextul pandemiei: ratificarea Convenției de la Istanbul privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că mai multe state UE au refuzat să ratifice Convenția de la Istanbul pentru că aceasta duce la legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex.

“Convenția de la Istanbul pune în mod inutil sub semnul întrebării diferențele naturale între bărbați și femei și le numește stereotipuri”, au explicat autoritățile Slovaciei.

Iar Parlamentul Ungariei a respins ratificarea tratatului, pentru că promovează „ideologia de gen distructiv”. De asemenea, Polonia a început demersurile pentru a se retrage din Convenția de la Istanbul, pentru că tratatul le cere școlilor să îi învețe pe copii despre gen.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.