Maia Sandu ascunde informațiile despre proiectele de asistență externă de care beneficiază

La 12 martie curent, redacția Telegraph.md a solicitat oficial prezentarea datelor în privința proiectelor de asistență externă de care beneficiază Aparatul Președintelui Republicii Moldova, dar până în prezent nu a primit niciun răspuns.

Astfel, după încălcarea termenului de 15 zile pentru oferirea unui răspuns oficial (au trecut deja 39 de zile), redacția a depus o plângere la Poliție, cauza fiind spre examinare la Inspectoratul de Poliție Buiucani din mun. Chișinău. Totuși, chiar dacă a intervenit și Poliția, Președinția Maiei Sandu refuză să prezinte informația solicitată și nici nu recunoaște recepționarea demersului din 12 martie 2021, expediat pe adresele oficiale [email protected] și [email protected], despre recepționarea și înregistrarea căruia am fost informați oficial de către Serviciul de presă al instituției.

Totodată, Președinția refuză să comunice numărul de intrare/înregistrare a demersului menționat, aceasta chiar dacă pe parcursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie 2021, precum și pe parcursul zilei de ieri, 19 aprilie, s-a solicitat să fie comunicat numărul sub care a fost înregistrat demersul din 12 martie 2021.

Pentru tăinuirea ilegală a informației despre ONG-iștii care lucrează pentru Maia Sandu, redacția Telegraph.md va înainta o cerere de chemare în judecată, prin care va solicita obligarea Președinției să ofere datele solicitate.

În context, Telegraph.md condamnă atitudinea Președinției și lipsa de transparență de care dă dovadă, dar și nepăsarea asociațiilor de media și a altor ONG-uri care pretind că luptă pentru transparență instituțională și pentru o deschidere a instituțiilor publice față de sursele mass-media și cetățeni.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.