Maia Sandu a încheiat un alt Memorandum cu Fundația germană KAS, iar lista consultanților rămâne secretă

Președinția condusă de Maia Sandu a prelungit acordul de finanțare cu Konrad-Adenauer-Stiftung, iar lista consultanților plătiți de către această organizație obscură din Germania rămâne secretă, motivându-se că numele acestora sunt date cu caracter personal, aceasta chiar dacă ei activează în și pentru o instituție publică.

”Vă informăm că Președinția a încheiat un nou memorandum de cooperare cu Reprezentanța Fundației Konrad Adenauer în Republica Moldova începând cu data de 1 iulie 2021”, a răspuns Președinția la petiția bloggerului Corneliu Gandrabur.

”Datele solicitate cu privire la consultanții angajați de către Fundație constituie date cu accesibilitate limitată, după cum este prevăzut în articolul 8 din Legea nr. 982/2000 privind accesul la informație, respectiv Președinția nu le poate divulga în virtutea prevederilor Legii privind protecția datelor cu caracter personal”, este răspunsul Aparatului Președinției la solicitarea privind publicarea listei consultanților plătiți de KAS.

Amintim că, prin primul acordul dintre Președinția și KAS, semnat la începutul anului curent, a fost deschis accesul la Secretul de stat pentru salariații KAS, drept indicat în mod expres în Memorandum. Evident, Președinția a negat că au fost solicitate documente secrete pentru a fi transmise consultanților menționați.

Memorandumul dintre Președinție și KAS a fost criticat anterior de către mai mulți lideri politici. Documentul a fost calificat drept imixtiune străină în treburile interne ale țării și chiar o trădare de patrie.

Raspuns_Corneliu Gandrabur by Telegraph Moldova

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.