Maia Sandu a decis: Moldovenii vor plăti pentru pază și mașina de serviciu a premierului desemnat Natalia Gavriliță

Serviciul de Protecție și Pază de Stat a dispus acordarea protecției candidatului desemnat la funcția de prim-ministru, Natalia Gavrilița, vicepreședinte PAS, confirmă instituția prin intermediul unui comunicat de presă

”Odată cu numirea, prin decret prezidențial a doamnei Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, începând cu data de 27 ianuarie 2021, SPPS a dispus acordarea protecției candidatului desemnat la funcția de prim-ministru, doamna Natalia Gavrilița.

Specificăm că spectrul de măsuri de protecție include paza domiciliului și automobil de serviciu.

Decizia privind acordarea întregului spectru de măsuri de protecție și pază a fost luată în baza Legii 134 din 2008 cu privire la SPPS.

Conform legislației, anterior SPPS a acordat protecție și pază tuturor candidaților desemnați prind decret prezidențial la funcții de prim-ministru, dar și candidaților învingători prin scrutin electoral la funcția de președinte”, a comunicat SPPS.

Contactată repetat de redacția Telegraph.md, Olga BACIU, purtător de cuvânt al SPPS, a răspuns că, cel mai probabil, Natalia Gavrilița beneficiază de bodyguard prin dispoziția președintelui Maia Sandu.

Menționăm că Legea la care face trimitere SPPS nu prevede acordarea pazei de corp, a domiciliului și mașină de serviciu în cazul candidaților la vreo funcție de demnitate publică.

Despre faptul că Natalia Gavrilița beneficiază de pază de corp au relatat jurnaliștii postului de televiziune TV8.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.