Mai mulți șoferi nu și-au găsit, azi-dimineață, automobilele

Mai mulți șoferi nu și-au găsit, azi-dimineață, automobilele pe care le-au parcat în curțile blocurilor.

Mai mulți șoferi din țară s-au trezit dimineața fără automobile. Motivul

Asta după ce echipajele IGSU și IGP le-au evacuat în cadrul campaniei „Fii responsabil, salvează o viață”, transmite Știri.md.

În următoarele 10 zile, inclusiv pe timp de noapte, echipele de intervenție ale pompierilor și Poliției urmează să ajungă în cele mai greu accesibile sectoare și curți ale blocurilor pentru a avertiza conducătorii auto care parchează mașinile neregulamentar și îngrădesc accesul către edificii.

”Pompierii însoțiți de echipajele Poliției au reușit să ajungă pe mai multe sectoare din municipiul Chișinău, Bălți și UTA Găgăuzia. Aici, echipajele IGSU și IGP s-au confruntat cu impedimente în încercarea de a intra în curțile blocurilor. Accesul autospecialelor de intervenție ale pompierilor au fost îngrădite de autovehiculele parcate neregulamentar, iar mai mulți conducători auto au fost sancționați, fiindu-le ridicate mijloacele de transport.

Pompierii continuă să atenționează oamenii că parcarea mijloacelor de transport în căile de acces tergiversează intervenția echipelor de salvatori, iar timpul de răspuns în situații excepționale se mărește și, respectiv, poate duce la consecințe mult mai grave în cazul incendiilor și altor situații de risc. 

Un caz similar a fost înregistrat recent de pompieri la intervenția în lichidarea incendiului într-un bloc de locuit de pe strada Pelivan din Capitală. Aici, din cauza mijloacelor de transport care au fost parcate în căile de acces, salvatorii au fost nevoiți să piardă minute în șir pentru a debloca intrările în curtea blocului și a amplasa tehnica de intervenție”, se arată în comunicatul de presă.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.