Mai multe sate din nordul țării, inclusiv localitatea de baștină a Maiei Sandu, vor avea apă potabilă. Igor Dodon a participat la lansarea apeductului

Aflat într-o vizită de lucru în nordul țării, președintele Igor Dodon a mers în orașul Fălești, la stația de tratare a apei. Șeful statului a participat la recepția Apeductului magistral Prut – Fălești, reconstruit în cadrul proiectului „Aprovizionarea cu apă potabilă a orașului Fălești din râul Prut”.

Apeductul are o lungime de 31 km și începe de la stația de pompare din satul Gherman, raionul Ungheni, și se termină la stația de tratare a apei din orașul Fălești. Igor Dodon a subliniat că aprovizionarea cu apă a populației țării este una din grijile guvernării.  

Amintim că lucrările de reconstrucție a apeductului au demarat în anul 2006, iar investiția se cifrează la 35,4 milioane de lei, bani alocați din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională. Proiectul este implementat de ADR Nord și are capacitatea să alimenteze cu apă potabilă locuitorii orașului Fălești, și ai satelor Bocșa, Năvârneț, Sărata Veche, Albineț, dar și Risipeni, satul de baștină a Maiei Sandu.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.