Mai multe frizerii, farmacii și instituții medicale, inchise pentru nerespectarea normelor sanitare

În urma controalelor efectuate pe parcursul ultimei săptămâni, autoritățile au decis să sisteze activitatea a 16 frizerii și a șapte farmacii. De asemenea, au fost închise patru instituții medicale private, printre care și o stomatologie. A fost impusă sistarea activității și a cinci unități de comerț cu amănuntul și cu ridicata. Aceasta după ce specialiștii în sănătate publică au identificat diverse încălcări ale normelor impuse pentru prevenirea noului tip de coronavirus, transmite IPN.

Directorul adjunct al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Vasile Guştiuc, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că în total au fost supuse verificărilor aproape 500 de unități, care prestează diverse servicii. S-a constatat că de cele mai multe ori nu s-a respectat obligativitatea de a verifica starea de sănătate a angajaților la începutul zilei de muncă. Unii angajați au fost surprinși lucrând fără mănuși, măști sau viziere. În unele unități de comerț s-a constatat aglomerare, care este strict interzisă.

El a menționat că, de asemenea, au fost întocmite 12 procese verbale de contravenție, suma amenzilor aplicate fiind de peste o sută de mii de lei.

Vladislav Cotici, director general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, a declarat că inspectorii au efectuat peste 1580 de controale în unități din domeniul alimentației, fiind constatate peste 460 de neconformități. Au fost documentate și remise către poliție peste 40 de cazuri grave. Totodată, din 15 iunie, de când și-a reluat activitatea sectorul HoReCa, inspectorii au verificat 95 de unități, fiind depistate 17 neconformități, dintre care două cazuri grave.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.