Mai multe drumuri naționale vor fi reparate. Două bănci europene vor acorda țării noastre 300 mln euro

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană pentru Investiții (BEI) va acorda Republicii Moldova un împrumut de 300 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor naționale M2, M3 și M5. Este vorba despre traseele Bălţi-Criva, centura Chişinăului și drumul Chişinău-Bălţi.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a declarat, la ședința Guvernului, că a fost adresată o cerere de finanțare în adresa acestor două instituții financiare și, recent, a primit confirmarea aprobării acesteia.

Ministrul a mai comunicat că, în ansamblu, nu se înregistrează restanțe la graficul de reparație a drumurilor din țară, atât de nivel local, cât și național.

”Mergem conform graficului și calitatea drumului. Fiecare cetățean poate urmări graficul de reparație a drumurilor pe site-ul Administrației de Stat a Drumurilor, sunt cifrele actualizate în fiecare zi”, a spus Railean.

Premierul Ion Chicu a declarat că ritmurile de reparație și investiție în drumuri nu trebuie să încetinească, indiferent de situație.

”Doar prin  investiții în infrastructură putem asigura posibilități economiei să funcționeze și să achităm impozitele la buget”, a declarat șeful Guvernului.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.