Mai multe companii străine interesate de aeroporturile din Bălți și Mărculești

Mai multe companii din Turcia, Cehia și Polonia și-au manifestat interesul de a investi în aeroporturile din Bălți și Mărculești, transmite stiridinmoldova.md cu referire la MOLDPRES.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a declarat marți, într-o emisiune TV, că dezvoltarea aeroporturilor din Bălți și Mărculești rămâne o prioritate pe agenda executivului. „Am avut o ședință pe acest subiect și am constatat că termenii de referință sunt gata. Avem solicitanți companii din Turcia, Cehia, Polonia. Cu toții așteaptă licitația și sunt gata să vină, au experiență”, a declarat ministrul Economiei.

Încă nu este clar dacă vor fi redeschise ambele aeroporturi, sau va fi selectat doar unul dintre ele.

Potrivit oficialului, vor fi organizate licitații publice pentru desemnarea companiilor care să elaboreze studii de fezabilitate și consultanța. „Din păcate, noi nu avem experiență și experți locali care să ne ghideze în procesul de dezvoltare a unui aeroport. În Europa sunt foarte multe companii de consultanță în acest sens, înseamnă că trebuie să ne adresăm companiilor internaționale”, a specificat Usatîi.

În decembrie anul trecut, premierul Ion Chicu a vorbit despre faptul că din anul 2020, ar putea fi lansate curse low-cost din nordul Republicii Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.